Klankschalen

Klankschalen
Een klankschaal is een uniek klankinstrument uit de Himalaya. Ze worden daar in kloosters gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten en als geluidsbronnen ter bevordering van ontspanning. Voor een klankschaal worden in de oude traditie 7 metalen gebruikt, elk voor één van de toen gekende planeten. 
Klankschalen hebben een langdurige klank na het aanslaan met een slagstok. Ze zijn rijk aan boventoonresonanties met trillingspatronen en specifieke zwevingen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

Werking
De werking van klankschalen berust op resonantie, trilling. Via je gehoor en via je voelen resoneren je lichaamscellen mee met de klankenergieën. De trillingen werken in op je lichaam (je waterhuishouding), ziel en geest en spreken de subtielere lichamelijke en fijnstoffelijke energieën aan. Zo geven klankschalen je een transformatie en hebben ze een harmoniserend effect. Een klankschaal brengt je terug bij je eigen trilling. Sommige klankschalen brengen je naar een hogere staat van bewustzijn, anderen naar een rustiger staat.
De klanken scheppen een krachtige brug tussen je binnenwereld en buitenwereld.

Foto: Water komt in beweging door het aanslaan van de schaal. Zo ook in ons lichaam dat uit meer dan 70% water bestaat. Het gevolg is een innerlijke massage. 

Klankschalenmassage
Tijdens een klankschalenmassage lig je (met kleren aan) en ben je omringd door de schalen. Soms staan er ook schalen op je lichaam. De schalen worden aangeslagen met een slagstok. Het is een genot om opgenomen te worden door de klanken. De klanken en trillingen nemen je mee en vullen je lichaam. De diepere werking van de massage staat hierboven beschreven. Wat je kan ervaren tijdens en na de massage is dat je denken tot rust komt, je ervaart een heldere geest. Je kunt ruimte ervaren en diepe (innerlijke) vrede, stilte. Je ervaart lichamelijke ontspanning en vaak meer contact met je lichaam.
Een klankschalenmassage van 1 uur is € 35,-.

Klankschalenworkshop 
Twee heerlijke momenten samen spelen met en ontdekken van de klankschalen. De eerste keer leren we vooral hoe ze aan te slaan, we luisteren en we gaan ze voelen. De volgende keer staat voornamelijk in het teken van het geven van een klankschalenmassage aan elkaar.
De workshop vind plaats op aanvraag bij minimaal 3 personen, maximaal 4 personen. 

Om een afspraak te maken voor een klankschalenmassage of workshop bel of mail: zie contact

Klankschalen als hulpmiddel bij meditatie
Het gebruik van klankschalen als hulpmiddel bij meditatie zorgt ervoor dat je uit je hoofd raakt.
Klankschalenmeditatie is een onderdeel van de meditatieavonden.